SHIMANO: Βραβεύτηκε για το REVO short με το iF Design Award


Το καινοτόμο σορτς REVO της Shimano, το οποίο έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένους αερόσακους αυτοκινήτουκέρδισε το διάσημο βραβείο σχεδίασης iF.

SHIMANO REVO

Eκατό τριάντα δύο (132) ειδικοί για high profile design από περισσότερες από 20 χώρες σχημάτισαν την επιτροπή της κριτικής επιτροπής του iF 2022, βραβεύοντας τις συμμετοχές με την μεγαλύτερη καινοτομία.

image

Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμενους αερόσακους και ανακυκλωμένο πολυεστέρα, το re-designed σόρτς της REVO της Shimano είναι απίστευτα ανθεκτικό για εξορμήσεις και αποστολές με Mountain Bike, ενώ παράλληλα προστατεύει το περιβάλλον, επαναχρησιμοποιώντας υλικά.

image

Πως γίνεται ένα υπέροχο σορτς ακόμη καλύτερο

Όταν η Shimano σχεδίασε το σορτ REVO, αποδέχθηκε το challenge, ώστε να φτιάξει ένα απίθανο σορτ για mountain bike, το οποίο προσφέρει άνεση στον αναβάτη, ενώ για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε όσο το δυνατόν περισσότερο ανακυκλωμένο υλικό.

Με αερόσακους σχεδιασμένους για χρήση σε ακραίες καταστάσεις, το ανθεκτικό υλικό τους καθιστά ιδανικούς για να αντέχουν στις προκλήσεις της οδήγησης.

image

Μετατροπή των απορριμμάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας σε ποδηλατικά σορτς.

Χρησιμοποιώντας αερόσακους από ναυπηγεία σκραπ στη Γερμανία και απόβλητα παραγωγής αυτοκινήτων, το εργοστάσιο της Shimano στην Ευρώπη έχει αναπτύξει έναν αποτελεσματικό τρόπο ανακύκλωσης αυτών των απορριμμάτων για την παραγωγή προϊόντων που είναι απολύτως οικολογικά αποδοτικά.

image

Κάθε ζευγάρι σορτς REVO χρησιμοποιεί δύο έως τρεις αερόσακους.

Τα σορτς REVO κατασκευάζονται σε συνεργασία με την Airpaq (μάρκα ανακυκλωμένων σακιδίων πλάτης), η οποία έχει ήδη μετατρέψει πάνω από 30 χιλιάδες κιλά σκραπ αυτοκινήτου σε νέα καταναλωτικά αγαθά.

Το σορτς REVO παρέχει όλη την άνεση που θα περιμένατε από ένα σορτς mountain bike, αλλά λόγω της χρήσης του υλικού του αερόσακου προσφέρουν ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο προστασίας. Εκτός από δυνατό, το ύφασμα του αερόσακου έχει μοναδική αίσθηση και εμφάνιση, κάνοντας το σορτς κομψό και ξεχωριστό.

image

Παντού, χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένα υλικά όπου είναι δυνατόν. Η επένδυση από ανακυκλωμένο πολυεστέρα 85% είναι μαλακή και ελαφριά για να εξασφαλίσει την άνεση του αναβάτη.

Το ότι δημιουργήθηκε από υφαντό ελαστικό ύφασμα δημιουργεί τέλεια εφαρμογή και επιτρέπει την ελευθερία κινήσεων. Ο ενισχυμένος πάτος με τέντωμα 4 κατευθύνσεων και προοδευτική επένδυση που παρέχει προστασία όπου χρειάζεται, είναι ιδανικός για πολλές μέρες στη σέλα.

Τα σορτς για ποδήλατο βουνού REVO είναι διαθέσιμα τόσο σε ανδρικά όσο και σε γυναικεία.

image

iF Design Awards 

Το iF International Forum Design, που ιδρύθηκε το 1953, διοργανώνει τα iF Design Awards, έναν από τους πιο διάσημους και αξιόλογους διαγωνισμούς σχεδίασης στον κόσμο και μια από τις κατευθυντήριες αρχές του είναι να πραγματοποιήσει κοινωνική αλλαγή.

Το iF Design Award έχει γίνει σύμβολο για την εξαιρετική φόρμα, την πολύ καλή ποιότητα και τον προσανατολισμένο στον χρήστη, εργονομικό και αποτελεσματικό σχεδιασμό σε όλους τους κλάδους, από εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικά του REVO Short 

Διατίθεται σε ανδρική και γυναικεία ειδική εφαρμογή (specific fit)

4-way stretch pad 

Μαλακή, ελαφριά επένδυση με λαβή για πόδια σιλικόνης

Ύφασμα για τέλεια εφαρμογή

Πλαϊνές τσέπες με δύο φερμουάρ

Εξαιρετικά ανθεκτικό

Επιτρέπει να «αναπνέει» και να στεγνώνει γρήγορα

Χρησιμοποιούμε cookies στην ιστοσελίδα μας. Αν συνεχίσετε την πλοήγηση σας, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τη δήλωση απορρήτου.